ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

В Марианската падина * на българските лицензи

Коментар
11.08.2017  |  15:55
1 430
Отива си още една делова седмица. Колко делова и колко добра, Вие си знаете.

Каква седмица само, @

„Дунарит” остава ключова дума в динамитните заглавия, извисили до интернационално  кресчендо „взривоопасната” русенска тема, коментирана сърцераздирателно и назидателно, в зависимост от нагласите/обвързаностите на коментаторите и анализаторите.

 

 

Най-старата оръжейна фабрика в България, фундамент на българската военна индустрия (на твърде малкото останало от нея!) пак е „на прицел” от извънземни (но иначе известни) сили, с вулканичен апетит и нагласи към едно, обвито в международна секретност, производство на „сигурност чрез регламентирани средства за защита” ( зад този цинизъм - разбирай оръжие).

 

Не знам как да нарека непрекъснатото желание на управляващите (вече 27 години!) да съхранят военно-промишления комплекс, докато той е в концентричен упадък. Не знам и как ще опазим  чисто името на България в поредния кьорфишек/скандал, предизвикан от също така пореден опит на конкуренцията да се отстреля някой  неудобен играч на оръжейната сергия. Или инспириран от благодетели, решили, че е време просто „Дунарит” да смени собствениците си.

 

Ни#КОЙ не произнася на обществено всеослушание сакралното име на истинския притежател на завода, а трябва(!), за да се „светнем” за дислокациите по фронтовете и да се престане с играта на нерви, недомлъвки, обещания, политически ангажименти (вижте колко сме загрижени за Вас в Русе и за България!) и фалшиви взривове без особена полза. В случаи като този  журналистиката не помага особено (но и не пречи!), защото заглавията отпреди две години са огледално копие на сегашните пушилки. Което ме кара да се чувствам леко неудобно в професионалната си битност на …драскач. А нещата са много, много сериозни и много по-дълбоки дори от Марианската падина. Затова социално-барутната сага на Дунавския бряг - без начало и без край, ще продължава да „бълва” обществено-психологически фойерверки над Града на свободния дух и над кухия градеж на държавата и държавността.

 

През отминаващата седмица чухме обяснение от КЕВР (каква грозна абревиатура/съкращение на Комисията за енергийно и водно регулиране), с което се опитаха, според мен безрезултатно, да обяснят поради какви основателни причини НЕ ОТНЕМАТ лиценза на „ЕВН България Електроснабдяване“. Преди 3 години доставчиците на електрика своеволно си бяха прихванали/откраднали от сметките на НЕК пари за зелена енергия, докато дължат други 216 млн. лв. на държавата. Ето така в BG може да се оправдае една кражба(!) И не се питайте изобщо, защо вече 3 години се мотаят с възмездието за Корпоративна търговска банда/ КТБ. Изобщо - пълна каша, и все е наша.

 И през този уикенд не забравяйте да  погледнете в перспектива към себе си. Пазете се и бъдете здрави, приятели.

 

До понеделник в „От Бряг до бряг”

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  


        

* Най-дълбокото, известно до момента място в Световния океан (дълбочина 11 022 м, дължина 2550 км и налягане до 108,6 МПа), наричано от някои „четвърти полюс на планетата“, чиито тайни науката все още не е успяла да разгадае напълно.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design