ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Вестник "Сън" облече третата си страница /ВИДЕО/

Лайфстайл
20.01.2015  |  19:40
2 083
Критикуваното приложение с голи модели остава в историята

Голата трета страница на британския вестник „Сън” остава в историята. Приложението бе неизменна част от изданието повече от четири десетилетия. Нарастващата критика срещу него обаче накрая победи и редакцията реши да го промени, тъй като било твърде сексистко. Вместо чисто голи гърди, на страницата вече ще бъдат показвани жени по бельо.

Голите модели застанаха на трета страница на вестника през 70-тепо-малко от година след като Рупърт Мърдок го купи. През последните години обаче тази част от изданието бе силно критикувана с аргумента, че е твърде остаряла като идея и реализация.

Според вестник „Гардиън” ръководството е решило да отстрани трета страница тихомълком, което е разбираемо, тъй като промяната би могла да доведе до спад в продажбите.

Ирландското издание на „Сън” се отказа от това приложение през август 2013, след като главният редактор Пол Кларксън го нарече „културно различие”.

През септември Мърдок намекна, че голата страница ще бъде премахната, определяйки я като „старомодна” в Туитър. И попита последователите си: „Не са ли по-привлекателни жените, облечени в модни дрехи?”.

Въпреки това малко по-късно той заклейми феминистките, които тръбят, че страницата е сексистка, макар че никога не са си купували вестника.

През септември 2012 година бе сложен стартът на кампания срещу приложението, наречена „Без повече трета страница”, която събра над 215 000 подписа за спирането му

Източник: bTV

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design