ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Вижте улиците в Русе с най-много катастрофи

Общество
10.07.2019  |  14:58
427
Масово се кара с превишена скорост, пътят Русе-Бяла води по произшествия, увеличили са се инцидентите по трасето Русе-Разград
На нарочен брифинг шефът на русенската полиция старши комисар Теодор Атанасов изнесе данни за престъпността, а старши инспектор Стилиян Станев коментира пътната обстановка

 

451 катастрофи са станали в област Русе от началото на годината досега, 138 от които - тежки, със седем загинали. Това съобщи пред медиите старши инспектор Стилян Станев от сектор "Пътна полиция".Осем загинали е имало през миналата година за този период. Драстично се  е увеличил броят на тежките произшествия на територията на Две могили. В 97,63 процента катастрофите настъпват по вина на водача заради отнемане на предимство и движение с несъобразена скорост. Вследствие употреба на алкохол, шест водачи са причинили катастрофа, 10 са  пострадали, няма жертви.В края на седмицата най- често се случват катастрофи, коментира още  Станев.

 

Като участъци с концентрация на  произшествия в Русе той посочи бул. "Липник", ул. "Доростол",бул. "Цар Освободител", ул. "Борисова",бул. "Скобелев"  и бул. "България". Класацията за авариен път води пътя Русе- Бяла с 17 тежки произшествия, с три по- малко са жертвите. Забелязва се  увеличаване на  произшествията на пътя Русе -Разград, и ако през миналата година е имало регистрирано едно,  то тази година има пет - с четири ранени и един загинал. Според инспектор Станев високата натовареност е причина за увеличения брой катастрофи. Вече  с два повече, в сравнение на 2017г., са участъците с повече пътни произшествия, като вече 9-та година класацията води  кръговото на моста на Кольо Фичето.

 

90 процента от  участниците в пътни произшествия там са румънци. Основните мерки ,взети до момента, са подновяване на маркировката плюс релефна маркировка, знак за участък с концентрация на птп, дублиране на пътните знаци за намаляване на скоростта, светещи бализи и осветяване на кръговото кръстовище. Според инспектор Станев, един от факторите Русе- Бяла да остава най- опасната отсечка, е по-високата скорост, която си позволяват водачите заради  извършения ремонт на пътното платно.  В този участък предстои да бъде поставена, след промяна на закона за движение по пътищата , камера за средна скорост , която ще обхваща участък от над 9 км, такава система ще бъде поставена и на пътя Русе- Силистра, информира инспектор Станев. С 5270 повече са нарушенията на скоростта от началото на годината досега, сравнено с миналата година.  Повече са водачите, които се качват да карат, след като са употребили наркотични вещества,  намаляват обаче тези, които шофират след употреба на алкохол.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design