ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Внимание! Пак тръгнаха фалшиви имейли от името на НАП

Крими
24.08.2018  |  16:32
1 096
Мошениците този път са разнообразили репертоара

 

Фалшиви имейли за потвърждаване на банкова сметка за възстановяване на данък от името на НАП се разпространяват в интернет, предупреждават от Агенцията. В електронното писмото се съобщава, че адресатът му трябва да получи обратно известна сума пари от надвнесени данъци  и се приканва да последва линк, на който да потвърди своята банкова сметка. Като подател на фалшивото електронно писмо се визуализира електронният адрес на самия получател, обръщат внимание от Агенцията.

 

От НАП заявяват, че не са изпращали имейли с подобно съдържание до своите клиенти. Според приходната агенция, най-вероятно става въпрос за т. нар. „фишинг“ или опит за кражба на лична информация чрез интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки, и т. н. От приходната агенция са сигнализирали специализираните служби и работят съвместно с тях за издирването на извършителите.

 

Това не са първите опити за измама чрез използване името на НАП. В предишни периоди вкарване на вируси чрез прикачени файлове  се замаскираха с писма от рода на  "Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП", имаше и "съобщения" за промяна в банковите сметки на администрацията и др.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design