ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Заек със зеленчуци по селски

Сити кулинар
25.05.2016  |  15:43
3 755

ПРОДУКТИ:

 

1 заек /домашен/

1 кг картофи

300 г гъби

3-4 пресни чушки

2 моркова

2-3 домата

1 глава кромид лук

3-4 стръка зелен лук

15-20 черни маслини

сол

2-3 с. л. олио

1-2 с. л. брашно

1 ч. л. червен пипер

черен пипер на зърна

дафинов лист

пресен магданоз

 

ПРИГОТВЯНЕ:

 

Заекът се измива добре и се нарязва на парчета. Залива се със студена вода и се слага да ври. След като заври, се отпенва и се посолява. Добавят се срязана на две глава лук, 1 морков, 1 дафинов лист и черен пипер на зърна. След като се свари месото, бульонът се прецежда и се връща обратно в тенджерата, заекът по желание може да се обезкости и също се връща обратно. Слага се пак на котлона като му се добавят нарязаните на едро картофи и чушки, а малко след това и нарязаните на по-дребно домати.

Докато месото с картофите завира отново, се нарязва зеленият лук, като се отделят бялата част от перата на отделни купчинки. Гъбите и морковите също се измиват и нарязват на едро. В отделен съд се загряват съвсем малко мазнина и няколко лъжици от бульона. В него леко се задушават гъбите, морковите и бялата част от лука. След като са полуготови се добавя 1-2 с. л. брашно, чаена лъжичка червен пипер и се долива от бульона на заека при непрекъснато разбъркване. Така приготвените гъби със сос се прибавят към голямата тенджера с месото, която се оставя да ври на слаб огън още малко до пълна готовност на всички продукти. Преди да смъкнем гозбата от огъня, добавяме маслините /предварително измити с гореща вода/, перата зелен лук и нарязания магданоз.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design