ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Започна финансовата проверка в Спешна помощ

Общество
13.03.2019  |  15:17
307
Не очаквам да бъдат открити нарушения, заяви днес новият директор на ЦСМП д-р Маринова
Снимка: БРЯГ Д-р Маринова каза днес, че е готова на диалог с медицинските екипи, за да потуши напрежението

 

Финансовата проверка, разпоредена от здравния министър вчера, вече започна в Спешната помощ в Русе. Следващата седмица пък предстои и одит на ЦСМП. Ще се проследи дали правилно са изразходвани държавните пари от 2017 година насам.

Припомняме, че от началото на март спешните медици в Русе два пъти излизаха на протести с искания за друг директор и за промяна в условията на труд и заплащане. Както вече „Бряг“ писа, от вчера за директор на Спешна помощ е назначена д-р Иванка Маринова.  Днес тя заяви, че не очаква да бъдат открити нарушения и увери,че е готова на диалог с медицинските екипи, за да потуши напрежението.

Първото, което новият директор ще направи, е да удовлетвори искането на екипите за 7-часов работен ден. Освен това тя обяви, че вече имало оттеглени заявления за напускане, но не каза колко са те. Повечето от работещите в оставка обаче още не са готови да оттеглят предизвестията си. Например фелдшерът Мария Гечева и шофьорът Владимир Димитров днес са били на три адреса и още не са се срещнали с новия директор. Те очакват разговор, на който да бъдат уточнени исканията им. След това се надяват отново целият екип на Спешната помощ да се събере и да реши дали да бъдат оттеглени подадените оставки.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design