ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Започна ремонтът на водопроводи по 26 улици в Борово

Общество
14.04.2019  |  12:32
438
Андрей Новаков и Пламен Нунев присъстваха на първата копка на проекта

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков заедно с народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев инспектира проекти в Община Борово.

 Новаков и  Нунев се запознаха с рехабилитацията на Народно читалище „Искра 1898“ и изграждането на новия параклис в Борово. За половин милион лева е ремонтирана църквата „Света Троица“ в Обретеник, облагородено е и  прилежащото пространство, каза кметът на Община Борово.

След това гостите прегледаха изпълнението на голям проект по Програмата за развитие на селските райони. За сумата от 5,8 млн. лева в момента се ремонтират участъци от два общински пътя, като единият от тях е по маршрута Обретеник – Горно Абланово и от кръстовището на този път до село Екзарх Йосиф. Още 3,4 млн. лева ще бъдат инвестирани във водопроводна мрежа по 26 улици в  Борово, като в петък бе направена първата копка по проекта.

Андрей Новаков прояви интерес към създадения Бизнес център за обучение по предприемачество и за стартиране на малък бизнес. Община Борово в партньорство с Клуб „Отворено общество Русе“ трансферират 2 социални иновации от партньорите си FVB S.R.Lот Анкона, Италия за работа с лица, които искат да стартират своя компания.

 Евродепутатът и народният представител се срещнаха с  живеещите в Центъра за рехабилитация и социална интеграция и с членове на пенсионерския клуб в Борово. Те бяха придружавани от кмета на Община Борово Валентин Панайотов и част от неговия екип.

„Борово е пример за това, че Европейският съюз не е далеч, а е в малките населени места и хората го усещат. Доказателство за това е стартът на изграждането на 15 км. водопровод и 4 км. пътища в града“, заяви  Новаков.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design