ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Заради перфектен дизайн и технологии русенски автомобили са обект на разузнаване

Общество
08.07.2019  |  16:59
203
Болиди на Русенския университет впечатлиха специалистите на Shell Eco Marathon

 

 Автомобили, разработени от русенски студенти, впечатлиха техническите експерти на ежегодния Shell Eco Marathon. В състезанието, което се проведе в Лондон от 1-ви до 5-и юли, участваха два отбора на Русенския университет -  „Автомобилист“ и “Hydru”. Името на Русенския университет се е превърнало в еталон за това състезание, автомобилите са разпознаваеми  сред останалите и са обект на разузнаване от другите участници, съобщи на пресконференция в университета доц. Иван Белоев от отбор  "Hydru".

„Автомобилист“ представи  прототип на електрическа батерия в категорията за екоболиди, а "Hydru" се състезава в категорията градски тип автомобил, задвижван от водородна клетка. Ректорът на университета проф. Белоев обяви, че автомобилите и на двата отбора са впечатлили с дизайна си техническите инспектори. Той изрази задоволството си от постигнатите резултати, тъй като много от участниците не успяват дори да преминат техническата инспекция. Отборът на "Автомобилист"   спечели 15-о  място от 41 конкуренти. Ръководителят на отбора, доц. Симеон Илиев обясни, че са успели да намалят теглото на возилото с 15 кг, направили са ново окачване, което може да се регулира според пистата и са подобрили аеродинамиката и електрониката. Екипът разработил изцяло нов автомобил.  Генералният директор на Shell Eco-marathon Норман Кох споделил, че това е един от автомобилите с впечатляващ дизайн.

Ръководителят на "Hydru" доц. Иван Белоев разясни, че на това издание на състезанието са представили нов автомобил, за който са използвали 3D принтери; олекотен е с 20 кг  и има нова електроника. В тази група отборът зае пето място от 12 участници. По време на техническата инспекция, колата на русенци била аплодирана от участващите в комисията за перфектното техническо изпълнение, съобщи доц. Иван Белоев.

Русенските студенти бяха отличени в конкуренция с над 1500 студенти от 28 страни в Европа, Азия, Африка и Америка. Следващото издание на състезанието е през есента  в Истанбул. За него  студентите са амбицирани да представят подобрен автомобил и да се борят за призова позиция.

 

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design