ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Зонта клуб Русе дари медицинска апаратура за УМБАЛ „Канев“

Общество
14.04.2019  |  13:20
721
3 специални инфузионни помпи и апарат AKVA VЕNI ще бъдат доставени за детското отделение на болницата
Милка Трифонова, Президент на Зонта клуб Русе, удостои Игнат Канев с почен плакет “Дарител на надежда”. От името на семейство Каневи почетното отличие беше прието от Иво Илиев.

В навечерието на 100-годишнината на Зонта интернешънъл, най-влиятелната неправителствена организация в защита правата на жените, Зонта клуб Русе посвети празника си на благотворителната кауза “За децата на Русе”. По този повод беше организирана благотворителна вечер, с чиито дарения  ще бъде закупена  медицинска апаратура за детското отделение на УМБАЛ „Канев“. Със средствата ще бъдат доставени 3 специални инфузионни помпи и апарат  AKVA VЕNI. Д-р Ева Цонкова, началник на педиатричното отделение, благодари на всички присъстващи за  това дарение.

“Протегнеш ли ръка, за да дариш, разместваш цялата вселена” - така Милка Трифонова, Президент на Зонта клуб Русе, се обърна към всички гости, приятели, представители на русенския бизнес и сродни клубни организации преди началото на благотворителния търг.

Усилията на Зонта интернешънъл, Зонта клуб Русе и персонално на президентката на клуба  госпожа Милка Трифонова бяха отличени от областния управител Галин Григоров. Милка Трифонова стана носител на значката на областния управител за съществен принос в обществено-икономическия живот на областта и активна благотворителна дейност.

Предприемачът и благодетелят Игнат Канев беше удостоен от Зонта клуб Русе с почен плакет “Дарител на надежда”. От името на семейство Каневи почетното отличие беше прието от Иво Илиев. “ Искам да  ви благодаря за вашето дарение към болницата и специално към детското отделение, защото удовлетворението от направеното добро е безценно“, написа Канев.

Дарената апаратура ще заработи в УМБАЛ “Канев” преди Великден.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design