14% от излекуваните от коронавирус са дали отново положителна проба за заразата

Свят
27.02.2020 | 18:00 ч.

Коронавирусът Covid-19 е бил регистриран отново сред 14 на сто от пациентите, преминали лечение от новия тип пневмония в южната китайска провинция Гуандун. Това съобщи днес англоезичният вестник "Чайна дейли", предава БНР.

След като са били изписани от болница, тези пациенти са останали под наблюдение и отново са дали положителна проба за вируса, пише изданието, като се позовава на Сун Те, заместник-директор на гуандунския Център за контрол и превенция на заболяванията.

Медиците посочват, че в организмите на излекуваните са се образували антитела, предпазващи ги от повторно заболяване, но в някои случаи – според начина, по който е протекла болестта и общото състояние на пациента, той може да даде позитивен тест за коронавирус, дори и да изглежда видимо здрав.

Според лекарите при такива пациенти може да се запази огнище на възпаление в белите дробове, а за пълното им излекуване са необходими от два до три месеца.

Затова на 19 февруари властите в провинция Гуандун са разпоредили изписаните пациенти да бъдат подлагани на по-продължително наблюдение дали още са носители на новия коронавирус, предаде ТАСС. 

По данни от вторник от 1347 заразени в Гуандун 841 са излекувани.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати