15-годишен русенец с левкемия събира пари за друго болно дете

Общество
07.08.2020 | 11:34 ч.

15-годишният русенец Никола-Денис Ставрев, който е болен от левкемия,  обяви  благотворителна кампания в подкрепа на 8-годишната Маринка от Пловдив, която от пет години се бори с тумор в мозъка и обструктивна хидроцефалия.

За прекрасната инициатива съобщи самият Никола във Фейсбук. Идеята на момчето е на 8 август да прави коремни преси в рамките на 4 до 8 часа в гараж на улица „Яне Сандански“, жк. „Ялта“, като излъчва упражненията на живо в социалната мрежа.

"Избрах да помогна на това момиче, защото и тя е болна. Знам какво е чувството." Така Никола обясни за БРЯГНЮЗ мотивите за благородното си решение. Кампанията "Заедно за Маринка" набира средства за терапия, която да спре развитието на рака на болното пловдивско момиче, който е на такова място в мозъка, че няма как да бъде премахнат напълно по оперативен път. Нужната сума за лечението е 120 000 евро.

Никола тази година ще бъде 9-ти клас в СУ "В. Левски". Научава за болната Маринка в интернет и веднага споделя, какво е решил да предприеме със своя треньор по плуване Илиян Русев - Скури. Той пък, заедно с благотворителната си фондация ,,Александър Русев", е помогнал на стотици други деца с здравословни проблеми. "Може би ние сме го „заразили“ с нашите дейности", коментира Илиян Русев пред БРЯГНЮЗ. Никола плува при него вече 3-4 години и през 2018 г. се класира на второ място по плуване в Москва в състезание, организирано от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".

Желаещите да се присъединят към инициативата могат да посетят следния сайт: https://bg.helpkarma.com/ , "Заедно за Маринка".

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати