Първи случай на КОВИД-19 в Бяла! 18-годишен абитуриент е приет днес в УМБАЛ"Медика" (ДОКУМЕНТ)

COVID-19
30.06.2020 | 21:56 ч.

За първи случай на болен от коранавирус съобщи Оперативният щаб за борба с КОВИД-19 в гр. Бяла, Русенско.

Заразеният е 18-годишен младеж, който на 27 юни  е отпразнувал абитуриентския си бал във Велико Търново. През тази учебна година той е завършил Американския колеж в старопрестолния град. На бала са присъствали 100 зрелостници от две училища във Велико Търново. Всички абитуриенти  и учителите, веселили се на тържеството, са издирени и уведомени да се самокарантинират и да наблюдават състоянието си, е съобщил за БНТ директорът на едното от училищата. 
През целия ден е продължило  установяването на контактните лица със заразения абитуриент и в родния му град Бяла. Медицинските власти  съобщават за 7 карантинирани в Бяла към 30  юни. 
Младежът се е почувствал зле и е потърсил помощ в беленската болница, откъдето по обяд е транспортиран с линейка в русенската УМБАЛ"Медика". PCR-тестът му е положителен.
Състоянието му засега е стабилно, съобщиха от болницата.
Оперативният щаб е препоръчал на кмета на Община Бяла да засили мерките за овладяване на заразата - носене на маски  във всички  закрити обществени места и спазване на 50% заетост на местата в обектите на закрито и открито. Контролът да се осъществява от органите на МВР. 
 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати