19 случая на новозаразени с коронавирус за денонощието, сред тях има бременна жена

COVID-19
02.06.2020 | 08:10 ч.

19 нови доказани случая за денонощието, 9 от тях са приети в болница. Излекуваните са 33. Общият брой за страната е 2538. Имаме утихване на епидемията и намаляване на случаите.

1271 са под наблюдение в домовете си, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Новите случаи в Ямбол са 9. Само четирима от тях са в болнично заведение. Другите заразени са - София (2 случая), Пазарджик (3 случая), Сливен (3 случая), Шумен (2 случая). 

9 жени, 9  мъже и 14-годишно дете от Сливен са заболелите, открити вчера. Сред тях е и 39-годишна бременна жена, но коронавирусът не е опасен за плода и детето, при раждането трябва да се вземат мерки, подчерта проф. Кантарджиев.

1 случай на заболяла медицинска сестра в Сливен.4 са починали за денонощието: Мъж на 75-години в София без придружаващи заболявания, мъж на 78 г. в Сливен, 62-годишен мъж в Стара Загора и 66-годишна жена в Пловдив. 

"Броят на изследванията не трябва да се намалява, защото всички единични случаи - клъстери, трябва да се обхващат. Медицински персонал, хора с кашлица гърлобол в трудови колективи, защото ако ги хванем рано, да ги локализираме", каза още проф. Кантарджиев.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати