248 шофьори в Русенско за заловени да карат с превишена скорост

Крими
02.06.2020 | 12:23 ч.

От 29 до 31 май на територията на цялата страна се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

За периода на операцията, от 17:00 ч. на 29.05.2020 г. до 20:00 ч. на 31.05.2020 г., на територията на ОДМВР-Русе са проверени 374 МПС и 510 лица.

Във връзка с констатираното от полицейските служители са съставени 92 акта за установяване на административни нарушения (АУАН) и 125 глоби по фиш, съобщиха от ОДМВР в Русе

Общо 248 водачи са управлявали с превишена скорост, като за извършените нарушения са издадени 186 електронни фиша.

Установени са 7 неправоспособни, управлявали МПС. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол, а други трима са заловени да управляват след употреба на наркотични вещества. Съставени са 24 АУАН за управление на МПС без поставен обезопасителен колан и 13 АУАН за неправилно изпреварване, 6 АУАН за отнемане на предимство и 2 АУАН за преминаване на неразрешаващ сигнал на светофарната уредба. 33 водачи не са спазвали пътни знаци и маркировка. Връчени са 81 електронни фиша и са отнети 6 свидетелства за управление на МПС на водачи с неплатени глоби. Установени са  3-ма, управляващи МПС без сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В хода на операцията са документирани 4 бр. ПТП с материални щети, за което е взето отношение по ЗДвП. Констатирано е едно нарушение по чл. 104 б, т. 2 от ЗДвП – използване на пътищата, отворени за обществено ползване, за други цели освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари /дрифт/.

За констатирани нарушения по ЗДвП, в периода на специализираната полицейска операция, са издадени 15 бр. заповеди за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство за пияни или дрогирани шофьори (или при отказ за проба), за неплатени глоби, без задължителна застраховка и т.н.; както и "временно спиране от движение на пътно превозно средство".

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати