4 роми са арестувани за побоя на семейство във Видин

Крими
19.05.2020 | 17:43 ч.

Четирима роми от една фамилия са били задържани за побоя над видинчанина Владимир Скорчев и съпругата му Кристина в събота. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР във Видин Петър Коцин.

Заедно с него пред журналистите застанаха и заместник-апелативният прокурор от София Галя Маринова, окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова.

 

В петък Владимир Скорчев направил забележка на младеж от ромски произход, който паркирайки щял да го блъсне. Мъжът ударил с ръка по капака на колата, за да привлече вниманието на шофьора. Последвали закани за саморазправа. Ден по-късно - в събота на обяд видинчанинът и съпругата му извеждали едногодишните си близнаци на разходка, когато били нападнати пред входа на кооперацията в центъра на Видин от тумба роми, въоръжени с бухалки.

"Четири - пет души бяха някъде, с палки бяха, нападнаха и мен, и жена ми. Държахме двете деца в ръцете си. След около 5 минути ни помогнаха вече. На нея ѝ помогнаха с децата, защото като ме удариха аз изпуснах детето на земята и комшийки ѝ помогнаха да вдигне детето от земята", разказва Владимир Скорчев.

Той е транспортиран в болница, а съпругата му е в шок от силната уплаха, пише Дир бг.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати