Коронавирус в Русе! 51-годишен донесъл заразата от Австрия

Общество
01.04.2020 | 08:23 ч.

Има първи заразен с коронавирус в Русе. Мъжът е около 50-годишен и се е завърнал от Австрия, където е работил в ски курорт. Положителната проба е излязла късно снощи. 

412 е общият брой на случаите на COVID-19 у нас. 33 са новите положителни проби у нас за денонощието.
Общо 146 човека са хоспитализирани.   Един пациент в Кюстендил е интубиран. Излекуваните са 20 - 14 мъже и 6 жени. В София случаите за денонощието са 21. Има двама нови хоспитализирани в „Света Анна“ и 19 в Александровска болница. обяви генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг

В Пловдив има военнослужещ, който е интубиран.

Регистрираните нови случаи по административни области са както следва: Бургас – 2; Варна - 3; Пловдив - 2; Добрич - 2; Стара Загора – 1; Хасково – 1;  Сливен – 1; Кърджали – 1; Русе – 1; Перник – 1;

Ген. Мутафчийски посочи, че депутът Хасан Адемов, за който се обяви, че е с коронавирус, в момента постъпва в болница.

Групата от депутати, която ще се изследва, ще се подаде от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Те ще бъдат изследвани в две болници в рамките на два дни.

"Какви мерки ще вземем за Великден, няма да ви кажа още", заяви проф. д-р Мутафчийски, като се мотивира, ,че когато е споменал, че се обмисля въвеждане на СМС системата, такова заглавие е излязло в медия, като вече приета мярка.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати