52-годишен е мъжът в Русе с потвърдена зараза от коронавирус, настанен е в изолиран сектор в инфекциозното отделение

Общество
01.04.2020 | 09:00 ч.

Потвърденият случай на заразен с коронавирус в Русе, който е работил в ски курорт в Австрия, както обяви председателят на Националния оперативен щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски, е роден през 1968 г. , в момента е в изолиран сектор в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", в по-скоро добро състояние, съобщиха за БРЯГНЮЗ от лечебното заведение.Той няма да бъде местен до неговото оздравяване и изписването му.

На 30 март след преглед при пулмолог му са му били направени преглед, снимка и тест за грип, който се оказал отрицателен. Мъжът, който е с адресна регистрация във Велико Търново, сам е потърсил лекарска помощ и сам е отишъл на преглед. Това се е случило обаче 17 дни след като се е завърнал от Австрия, научи БРЯГНЮЗ.

Мерките на РЗИ по отношение на медицинския песонал се прилагат стриктно в болницата, в инфекциозното отделение разполагат с всички предпазни средства. Има разкрити 47 допълнителни във връзка с лечение на пациенти, които са съмнителни или с доказани случаи на коронавирус.

В инфекциозното отделение и в още един допълнителен сектор, отделен от голямата част на болницата има обособени легла, но това е като допъпълнителни мерки. В голямата си част УМБАЛ "Канев" продължава да работи в предкарантинен режим.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати