6-годишна художничка спечели в конкурса по повод 75-годишнината на Русенския университет

Култура
26.06.2020 | 14:57 ч.

Обявеният конкурс за художествени произведения  - поезия, проза, рисунка, по повод 75-годишнината на Русенския университет приключи успешно.

Със свои стихове в конкурса се включиха 7 участници, а есета или разкази, посветени на Русенския университет, изпратиха 8 талантливи автори. След анонимна оценка на творбите, решение за присъждане на награди беше взето от жури в състав: доц. д-р Мира Душкова, доц. д-р Велислава Донева и гл. ас. д-р Ренета Златева.

За поезия първо място се присъжда на Миглена Цветкова, студентка в магистърската програма по Съвременна българистика и образование за стихотворението „Трънливият хълм на успеха“. Второ място не се присъжда, а на трето място се нарежда стихотворението „Градът ни е тъжен, когато…“ с автор засл. доц. Живодар Душков.

За проза първо място се присъжда на Давид Димитров, студент от втори курс на специалност Компютърни системи и технологии за есе на тема „Моят втори дом“. Второ и трето място не се присъждат.

В конкурса за произведение на изобразителното изкуство се включиха 8 участници. Рисунките бяха оценени от жури в състав: доц. д-р Милен Минчев, гл. ас. д-р Валентина Радева и гл. ас. д-р Десислав Гечев. Премираните творби са, както следва: първо място не се присъжда, второ място за рисунката „Миналото среща бъдещето“ на студентката Ирина Тодорова от втори курс, специалност Медицинска сестра, а трето място за рисунката на Дея Деянова Петрова на 6 години.

Наградите на призьорите ще бъдат връчени от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев пред Академичния съвет на университета на заседанието му от 30 юни 2020 г.

Всички творби, участвали в конкурса, ще бъдат публикувани в сборника „Моят Русенски университет на 75 години“, който се подготвя за печат по повод на юбилейната годишнина на университета.

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати