695 са общо заразените с коронавирус у нас, обмислят след Великден възстановяването на имунизациите и плановите операции

COVID-19
14.04.2020 | 08:29 ч.

"695 са заразените с COVID-19 у нас.19 са новите случаи за 24 часа. Няма нова област. Активни са 581 случая. 14 са в София."

Tова заяви на редовния си брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния щаб за борба с коронавируса.

81 души са излекувани. Общо 55 мъже и 26 жени. Починалите са 35, от тях за денонощието новите случаи са 4, като единият от новите смъртни случаи е на жена с онкологично заболяване и хипертония

37 са медиците, заразени с вируса, новият случай сред тях е установен при акушерка от Спешна помощ.

.28 случая са в интензивно отделение в София.

В момента се изготвя методиката за имунизация, женски консултации и планови операции, които отново да започнат след Великден.

334 души са изследвани в Банско. От тях 28 души са положителни, 3 са активни, обясни проф. Ангел Кунчев. Той заяви, че не можем да спрем циркулацията на вируса, но успяваме да я задържим под контрол.

Проф. д-р Мутафчийски даде за пример Франция, която обмисля да затвори границите си до септември, на въпрос докога ще продължи извънредното положение.

В тази връзка с увеличаващата се безработица в извънрледното положение, началникът на ВМА препрати запитванията към правителството.