70-годишен пребит и наръган с нож заради влезли в двор кози

България
07.03.2019 | 15:38 ч.

 

Полицията в Панагюрище е заловила двама, нанесли побой и ранили с нож възрастен мъж от село Попинци, съобщиха от МВР. Сигналът подала вчера съпругата на пострадалия. Жената обяснила, че той не се е прибрал с животните, които по-рано извел на паша край селото. Екипи на полицейското управление в Панагюрище започнали издирване, при което мъжът бил открит в близост до бившия стопански двор в безпомощно състояние с порезна рана.

 

При разследването е изяснено, че рано сутринта 70 - годишният излязъл заедно със стадото си от кози на паша. Докато тръгвали, част от животните влезли в имота на съседите и това разгневило 28-годишния стопанин. Младият мъж, заедно с 50 годишен свой съселянин, намерили мъжа в района на бившия стопански двор, нападнали го, нанесли му побой, а по-младият го намушкал и с нож. След стореното двамата напуснали местопрестъплението и дори направили опит да заличат следите си.

 

В резултат на извършените оперативни и процесуални действия още на същия ден извършителите са установени и задържани в ареста на РУ-Панагюрище. Пострадалият е транспортиран в панагюрската болница в тежко състояние и с опасност за живота. За случилото се е уведомена прокуратурата в средногорския град, води се дознание.