Алевропита или гръцки тънък хляб със сирене

Сити кулинар
17.07.2020 | 15:25 ч.

ПРОДУКТИ:

- 150 г брашно, щипка сол, 1 яйце, 250 мл прясно мляко,  бучка сирене, масло нарязано на кубчета, зехтин за намазване на тавата или олио.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Докато забърквате сместа, загрявате фурната на 200 градуса и слагате намазаната обилно с олио тава вътре. Смесвате яйцето,брашното, солта и прясното мляко.Трябва да получите смес като за палачинки, но малко по-гъста.

Изсипвате тестото във вече загрятата тава и разпределяте равномерно. След това обилно поръсвате със сирене и поставяте парченцата масло отгоре. Пече се около 40 минути.

По желание може да поръсите и подправки.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати