Алианс съдейства с експерти на жертви на домашното насилие по време на кризата

Общество
01.04.2020 | 17:38 ч.
Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола” (АЗНОП) апелира към всички нуждаещи се да се обаждат на нашата национална денонощна специализирана телефонна линия за професионална подкрепа на жертви на домашно насилие - 0800 11 977.
 
Освен подкрепата и насочването чрез националната денонощна специализирана линия, подкрепата ще бъде предоставяна от наши специалисти от цялата страна – квалифицирани психолози, юристи, социални работници с богата практика и водещ опит в борбата срещу насилието.
 
Уведомяваме ви, че съгласно решение на съдийската колегия на ВСС, за переода на извънредното положение не се прекратява разглеждането на дела за защита от домашно насилие.
 
При установяване на контакт с експертите, е възможно и консултиране по скайп или вайбър. Тази нова организация на нашата дейност по отношение на консултативните услуги следва два основни и еднакво важни наши приоритети: да запазим здравето на нашите клиенти и на нашите експерти, както и да осигурим непрекъснатост на нашата подкрепа.
 
Кризисните центрове, управлявани от организациите от Алианса продължават да изпълняват функциите си на услуги на предна линия за кризисно настаняване на най-нуждаещите се жени и деца, при пълно спазване на изискванията на държавата във
връзка с извънредната обстановка. 

Коментирай

Владимир Йосифов
01.04.2020 | 19:38 ч.
Тежки наказания за насилници !!! В София, споделяме тази информация: ..."Ако изпитвате несигурност, тревога или безпокойство, свързани с настоящата пандемия, породена от Covid-19 и в семейството ви се пораждат проблеми - звънете на телефон 0700 40 150. Психологичната денонощна линия за обслужване при кризи в болница "Пирогов" работи 24 часа, 7 дни в седмицата и ще ви предоставя незабавен достъп до съветник по кризи."...
 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати