Алис Муртезова: В готовност сме да приведем сектора за лечение на коронавирус според изискванията на здравния министър

Общество
23.03.2020 | 23:11 ч.

«Скъпи приятели, през 26-те години като доброволец към БЧК съм преминала редица обучения за действие в кризисни ситуации. Не съм очаквала да се наложи да използвам придобитите знания на живо, но уви…"

Тези думи публикува на стената си във Фейсбук общинската съветничка Алис Муртезова. Успяла да направи това едва тази вечер, защото смята, че дължи лично обяснение на избирателите си защо не е присъствала на Общинската сесия в четвъртък, 19 март. Тогава съпартийците й от групата на ГЕРБ отзаха да влязат в залата заради мерките, които правителството наложи срещу разпространението на заразата от коронавируса. «Не, не присъствах», категорично отговаря Муртезова в поста си. И обяснява защо:
„През последните две седмици в живота на всички ни настъпиха радикални промени. Промени, наложени от надвисналата заплаха за живота и здравето на хората, породена от COVID-19. През това време аз отдадох всички мои усилия за реорганизация на дейността на Лечебни заведения „Медика“, участие в кризисни щабове и синтез на мерки и стратегии за ограничение на разпространението на коронавируса.
В борбата с невидимия противник трябва да има приоритети. Човек трябва да работи в областта, в която е най-силен, по начин по който би бил максимално полезен на обществото. За това апелирам да подходим към създалата се ситуация разумно. Да следваме съветите на международните специалисти, обединени около решение на кризaта, предизвикана от COVID-19.
Нека, който има възможност, остане у дома си.
Често хората се оплакват от липсата на време за семейството и децата си, за хората вкъщи – използвайте момента да се насладите на обичта на децата си, да чуете вашите родители по телефона, да зарадвате любимия човек с дребен жест, но от сърце! Ще се справим заедно!
Бъдете здрави!»

 В качеството си на административен директор на лечебни заведения «Медика», Муртезова искрено се учудила, когато, без да са апелирали към никого, в болницата пристигнали няколко доброволни дарения от  русенски фирми. Благодарение на този жест получили така необходимите в  сегашния момент медицински маски, шлемове и други консумативи.  Сърдечно благодарим на дарителите и  имаме готовност да обявим публично имената им веднага, след като получим тяхното съгласието, каза Муртезова пред БРЯГНЮЗ.

По повод решението  на Националния оперативен щаб за борба с КОВИД-19 всички болници в страната, без разлика на собствеността, да се приготвят до дни  да приемат и лекуват  заболелите от коронавирус, Муртезова обяви, че русенската частна болница е  готова за това още от миналата седмица. За щастие, в региона все още няма регистриран болен с коронавирус. 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати