АПИ след "любезните" пожелания на шофьорите за пътя Русе-Кубрат: Ремонтът ще започне през септември

Общество
11.06.2020 | 16:27 ч.

Тръжните процедури за избор изпълнители на строително-монтажните работи и за надзор при рехабилитацията на 47 км от второкласния път II-23 Русе – Кубрат са в заключителен етап и прогнозният срок за стартиране на ремонта е през септември 2020 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания от медии, след като днес дупките по проблемния път осъмнаха очертани и с надписи в чест на бавения от 30 г. ремонт.

 Трасето ще бъде рехабилитирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Участъкът е разделен в два обекта: в лот 32 е 21,5-километровата отсечката от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово  - на територията на област Русе, и преминава през с. Червена вода, в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат - на територията на областите Русе и Разград. Прогнозната стойност на строително-монтажните работи на двата участъка е близо 38 млн. лв. На 5 юни бяха отворени ценовите оферти на кандидатите за изпълнител на ремонта. Предстои да се обяви решението за избор на изпълнител и ако няма обжалване, ще се пристъпи към подписване на договора и стартиране на строителните работи.

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати