Арабски сладкиш "Кодрит Кадар"

Сити кулинар
13.10.2020 | 15:59 ч.

ПРОДУКТИ:

5 с.л. захар за карамелизиране

За крем карамела:

6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
600 мл. прясно мляко

За кексовата смес:

1 яйце
100мл прясно мляко
100мл олио

1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
лим. кора
 

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Карамелизирате захарта на дъното на кексова форма.

Отгоре изливате разбитата смес за карамела.
В средата й изливате кексовата смес /не се притеснявайте, че потъва - при печенето се издига отгоре/.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.