Арестуваха двама висши служители на ГДБОП за подкуп, вижте кои са те! (Видео)

Крими
26.06.2020 | 12:51 ч.

Началникът на отдела за борба с наркотиците в ГДБОП и още двама служители са задържани при операция на "Вътрешна сигурност" в МВР и Прокуратурата с подкуп.

Те са заподозрени, че са оказвали логистика на престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик, предава БНР.

Задържан е комисар Цветан Панков, който е началник на отдела за борба с наркотрафика в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, Кирил Ванков - шеф на сектора в отдела за борба с наркотрафика, както и трети служител на МВР.

От МВР уточниха, че тримата са оказвали логистика на определени престъпни групи, които се занимават с наркотрафик, а в същото време са предприемали действия срещу техни конкуренти.

Главният прокурор Иван Гешев уточни, че задържаните полицейски служители са оказвали логистика не само в рамките на страната, но и в рамките на международния наркотрафик, като уточни, че дълго време това са били хората, които са контактували с международните ни партньори именно по отношение на международния наркотрафик.

Предстоят промени в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, това обясни вътрешният министър Младен Маринов, а в отговор на "Хоризонт" дали ще бъде поискана оставката на сегашния директор на службата главен комисар Ивайло Спиридонов, Младен Маринов отговори.

"В най-бърз порядък този анализ ще бъде направен и ще очаквам предложение от професионалното ръководство за информирано решение".

Комисар Цветан Панков, който е задържан, е дългогодишен служител на МВР. Преди по-малко от месец той даде интервю пред БНР за ролята на българите в международния наркотрафик.

„Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни”, заключи  Иван Гешев.

Разследването по случая продължава.

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати