Арестуваха мъж, който казвал, че в пловдивско училище има 100 заразени с коронавирус

Общество
16.03.2020 | 09:16 ч.

"Има задържан, който е разпространявал слухове, че в едно училище в Пловдив има 100 заразени с коронавирус." Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

„5 са случаите в София на хора, които не са спазили наложената им карантина. Те са в дома си и са в списък, който се контролира по-често, за да спазват карантината си. Техният профил е различен и на някои от тях карантината отпада. Призовавам всички да се прилагат всякакви мерки за ограничаване на такива случаи на нарушаване на карантината“, каза министър Маринов.

„Има задържан, който е разпространявал слухове, че в едно училище в Пловдив има 100 заразени с коронавирус, но ръководството на учебното заведение крие това. Той е задържан и искам са предупредя всички, че в такава ситуация не бива да си играят със страховете на хората. Следим и онлайн пространството. Ситуацията е идеална среда за измамниците. Имаме единични такива случаи. Има изготвени указания от МВР, които се разпространяват към гражданите, за да им дадем съвети по отношение на ситуацията в момента. Схемата е старата – имате близък, който се нуждае от скъпо лекарство за коронавирус или трябват пари, за да бъде настанен с болница. Хората не могат да преценят ситуацията заради страха и те се доверяват“, посочи той.

„Полицаите работят в непредвидима среда и имат маски и ръкавици за защита от вируса. За полицаите, които се налага да работят в доказано заразена среда, има и предпазни костюми. Предстои да дойдат и нови доставки на предпазни средства. Има достатъчно предпазни средства за всички, които работят на първа линия“, каза още министърът.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати