Аврамова към русенските депутати за кръстовището при "Джъмбо": Търсим пари

Политика
26.06.2020 | 13:12 ч.

Днес, в рамките на Парламентарния контрол, Министърът на регионалното развитие отговори на актуалния въпрос, зададен отново от народните представители Крум Зарков и Георги Стоилов, кога ще бъде изградено кръгово кръстовище на изхода на Русе, при магазин „Джъмбо“.

Аврамова призна, че ще има известно забавяне в осъществяването на проекта, което се дължи на нормативни пречки и търсене на финансиране. Но тя увери, че проектът е актуален и ще се реализира , съвместно с Община Русе.

„Радвам се, че не сте се отказали от този проект и че той ще се реализира, за което ще следя”, репликира я Крум Зарков. Той допълни, че нормативните пречки са работа на министерството и негова работа е те да бъдат преодолявани. „Финансовите пречки обаче са въпрос на политически приоритети и се случва винаги така, че Област Русе и нейната пътна инфраструктура изпада от финансовите приоритети на правителството.” заяви Зарков.

„Като идва някой от Плевен или Велико Търново е принуден да мине през смъртоносната отсечка Русе-Бяла. Като излиза за Варна минава през въпросното опасно кръстовище. Тази руска рулетка, на която са подложени жителите на общината, е абсолютно нетърпима и е наложително да се има предвид когато се градят приоритети”, завърши Крум Зарков

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати