Австралийският тенисист Томич със симптоми на коронавирус, казахстанката Шведова е под карантина

Спорт
16.03.2020 | 14:45 ч.

Коранавирусът стигна и до състезатели от световния тенис. Австралийският тенисист Бърнард Томич призна, че е със симптоми на коронавируса, пише Тенис 24.

"Не се чувствам добре от 10 март. Имунната ми система е слаба, имах задух. Сега съм под карантина в Маями, изолиран от всички. Все още не съм тестван за коронавируса, но симптомите съвпадат. Мисля, че се заразих, когато пътувах от Мексико миналата седмица. Не знам колко време ще прекарам изолиран и кога ще могат да ме тестват. Хората трябва да приемат тази ситуация възможно най-сериозно", каза Томич за "Herald Sun".

Томич е №200 в световната ранглиста по тенис.

Заради пандемията от коронавируса ИТФ и АТП спряха провеждането на турнири за срок от шест седмици.

В същото време тенисистката Ярослава Шведова, която е и капитан на Казахстан, е поставена под карантина в столицата на своята родина Нур-Султан, тъй като е била в един и същ самолет с доказан случай на заразен с коронавирус пътник.

"Много хора в Казахстан може би са чули за полета от Москва до Нур-Султан на 12 март и, че на този полет е имало човек, пътуващ от Милано, който е имал коронавирус. Оказа се, че и аз съм била в този полет", написа Шведова в профила си в Инстаграм.

Шведова обясни, че е пристигала от САЩ.

Казахстанката подчерта, че й е направен тест, който е отрицателен, но засега се налага тя да остане под карантина, вероятно защото резултатите от тестовете не винаги дават 100% сигурност при по-леки случаи.  

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати