Баклава с локум, орехи и грис - лесна и вкусна

Сити кулинар
11.09.2020 | 15:56 ч.
Продукти:
 
400 г точени кори
2 ч.ч. счукани орехи
200 г нарязан на ситно локум
3 с.л. грис
3 с.л. захар
канела
250 г масло /маргарин или олио също вършат работа/
 
За сиропа:
3 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
2 ванилии
 
Приготвяне:
Разделяте корите на четири части.
Първата от тях поставяте в намаслената вече тава, поръсвате с лъжица грис, лъжица захар, локум и орехи.Локумът нарязвате на дребно, а орехите да са леко счукани.
Покривате с кори и повтаряте процедурата и така до края.
Нарязвате и поливате със разтопеното масло.
Печете и след като изстине поливате с горещия захарен сироп.