Банани с фъстъчено масло и ухание на карамел

Сити кулинар
24.01.2021 | 14:37 ч.

ПРОДУКТИ:

За карамелизираните банани

  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 6 зрели банани, нарязани на половина
  • кленов сироп
  • 400 мл кокосово мляко
  • 2 супени лъжици изсушен кокос
  • 6 фурми  без костилки, нарязани

За основата

  • 100 г смлени бадеми
  • 50 г овесени ядки
  • 3 супени лъжици оризово брашно
  • 2 супени лъжици смлени ленени семена
  • 3 супени лъжици слънчогледови семки
  • 1 ч. Л. Смлян бахар
  • 1 ч. Л. Смляна канела
  • 0,5 ч. Л. Смлян кардамон
  • 1 щипка смляно индийско орехче
  • 0,5 ч. Л. Люспи морска сол
  • 1 ч. Л. Бакпулвер
  • 6 супени лъжици фъстъчено масло с добро качество
  • 6 супени лъжици кленов сироп
  • 1 ч. Л. Бадемов екстракт
  • 1 ч. Л. Ванилов екстракт

За крема от кардамон

  • 500 мл бадемово мляко или друго растително мляко по избор
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • 1 ч. Л. Смлян кардамон
  • 1 ч. Л. Ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици царевично брашно, разбъркано с 6 супени лъжици вода, за да се получи паста

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 180 ° C .
  2. Първо карамелизирайте бананите. Разтопете кокосовото масло в голям тиган, след това добавете наполовина нарязаните банани (в зависимост от това колко голям е вашият тиган, може да искате да направите тази стъпка на порции).
  3. Добавете малко кленов сироп и оставете бананите да се карамелизират. Обърнете, за да карамелизирате другата страна. Извадете, изстъргвайки тигана за всякакви лепкави карамелизирани парченца, в купа и оставете настрана. Повторете процеса с останалите банани.
  4. Добавете бананите в голяма форма за печене. Изсипете млякото отгоре, поръсете върху изсушения кокос и разпръснете върху фурмите.
  5. За раздробяване смесете сухите съставки заедно в купа. В отделна малка купа смесете заедно фъстъченото масло, кленовия сироп, екстрактите от бадем и ванилия.
  6. Добавете тази мокра смес към сухата смес и разбъркайте добре, за да съберете съставките, след което използвайте ръцете си, за да образувате ронлива смес.
  7. Разпределете натрошената заливка върху бананите и печете 25–30 минути, до златисто. Извадете от фурната и оставете да се охлади малко.
  8. Междувременно направете крема, като добавите бадемово мляко, кленов сироп, смлян кардамон и екстракт от ванилия в малка тенджера.
  9. Поставете на средно-силен огън, оставете да заври, след това намалете котлона до умерен. Добавете водата от царевично брашно и гответе при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
  10.  Сервирайте трохите с крем, излят върху горната част.

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.