Бананова торта

Сити кулинар
02.12.2011 | 13:00 ч.

ПРОДУКТИ за 1 торта:

 

1 пакет готови тънки блатове

1 нишесте банан /ванилия/

5 банана

1 л прясно мляко

2 ч.ч. захар

топинг карамел

мед

 

 

 

ПРИГОТВЯНЕ:

 

Тази торта е лесна за приготвяне в домашни условия, но също така и доста ефектна, за да можете да я предложите и като оригинален десерт за празнични случаи. Предварително си приготвяте крема от нишестето, прясното мляко и 1 чаша захар. След като поизстине прибавяте 2 банана нарязани на дребни кубчета. Отделно си приготвяте захарен сироп в съотношение 1 ч.ч. захар с 1 ч.ч. вода. Тортата се реди на пластове, като всеки блат се сиропира леко със захарния сироп, след което се намазва с нишестения крем. Отгоре трябва да завършите с крема. Върху него се нареждат останалите банани, срязани на две по дължина, така че плътно да покрият тортата. В отделен съд смесвате топинга с меда. Внимателно със сладкарска четка намазвате бананите. Отстрани тортата може да се облепи с каквото имате под ръка - счукани ядки, шоколадови пръчици, настърган шоколад. Оставяте да престои в хладилник, за да се спои тортата. При поднасяне разрязвате на триъгълни парчета.

 

         

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.