Белене се готви за предстоящия „Фестивал на река Дунав”

Общество
13.06.2019 | 14:23 ч.

Белене се готви активно за предстоящия „Фестивал на река Дунав”. Днес общинската управа там обяви регламента за участие в кулинарно състезание „Беленска трапеза”, което ще се проведе на 29 юни от 17,00 ч.

Целта на състезанието е да се приготвят традиционни рибни и други за дунавско-беленския регион ястия, да се възобновят и припомнят забравени кулинарни традиции. Желаещите да участват могат да се включат в готвенето на открито. Приготвянето на храната ще става на огън с дърва или газ.

В кулинарното състезание могат да участват всички желаещи, без да е необходимо да доказват своя опит в готварството. Участниците под 18-годишна възраст трябва да са с придружител. Отборите да са максимум до 5 души. Срокът за записване е до 17,00 ч. на 24 юни – в стая № 28 на общинската администрация.

Етапи на състезанието:

І етап: Приготвяне на ястията – продължителност 2 часа

ІІ етап: Оценяване на ястията – продължителност 1/2 час

20:00 часа – Награждаване

Организация на състезанието:

Вариантите за приготвяне на храна са на огън или газ. Участниците сами осигуряват продукти, съдове и прибори, необходими за приготвянето на ястията, както и газова бутилка, ако са решили да използват такава. Организаторът осигурява работното място, дървата за участниците, които ще готвят на огън.

За най-добрите готвачи ще има награди.

Система за оценяване:

Ястията ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател шеф Лео Бианки, на принципа на точкова система от 1 до 10 точки. Ще се следи не само за вкусовите качества и за презентационните умения, с които е поднесено ястието, а и наличието на риба в него.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати