Бермудските острови предлагат едногодишен престой на дистанционно работещи и на студенти

Свят
26.07.2020 | 14:57 ч.
Министерството на труда на Бермудските острови предлага едногодишен престой на дистанционно работещи и на студенти, съобщава сайтът „Travel and Leisure”, цитиран от Дарикнюз.

Заради пандемията от коронавирус туристическият поток на Бермуда секна и сега правителството се надява, че новата програма за дистанционно работещи ще даде необходимия импулс на икономиката.

Тя ще стартира на 1 август и всеки желаещ може да подаде заявление за издаване на едногодишна виза.

Кандидатите трябва да са над 18-годишна възраст, да имат медицинска застраховка и „приятен характер”. Освен това трябва да докажат, че работят във фирми или учат в университети извън Бермудските острови. Важно условие е също посетителите да имат доходи и да не започнат да си търсят работа на Бермуда.

Онези, които нямат желание да прекарат цяла година там, могат да посетят Бермуда без виза за срок до 6 месеца. Правителството удължи максималния срок за пребиваване без виза в страната от 90 на 180 дни.

В рамките на първите две седмици от пребиваването си на Бермудските острови туристите трябва да си правят тест за коронавирус през няколко дни и да спазват вечерния полицейски час, който забранява да се излиза по улиците от полунощ до 5:00 сутринта.
 

Коментирай

Владимир Йосифов
26.07.2020 | 22:35 ч.
Казват, че служителите мечтаели да се върнат в офиса. Казват, че служителите не се страхуват от вируса. Много неща казват, но хората не вярват. И някои държави използват това...
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати