Без футбол в Италия до края на април, в Испания обмислят край на сезона

Спорт
16.03.2020 | 11:39 ч.

Футболните мачовете в Серия А на Италия може да бъдат подновени през май или юни. В момента италианското първенство е прекратено заради пандемията от коронавируса, съобщи БНР.

"Невъзможно е да се играе през април. Ако всичко върви добре, можем да възобновим срещите през май или юни. Когато говорим за футбол, хората си мислят, че ние гарантираме само безопасността на играчите, но зад отбора стои един цял свят", каза президентът на асоциацията на футболистите в Италия Дамиано Томази пред Football Italia.

"Първите заразени бяха в тима от Серия С Пиянезе, а един футболист все още е в реанимация. Ювентус има 100 души под карантина. Това са хора, които пътуват из Италия и Европа, срещайки се с много хора по работа. Проблемът не е само в Италия, но и в Европа, така че УЕФА трябва да действа като организация", добави Томази.

В същото време президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас разказа за ситуацията в испанското първенство, което е прекратено заради пандемията от коронавируса. Следващите поне два кръга бяха отложени.

"Поддържах контакт с основните европейски институции и ръководителите на футболни клубове в Испания през целия уикенд. Предстои много важна седмица", заяви Тебас в интервю за вестник "Ас".

"Имаме ситуация, като дори обмисляме да сложим край на сезона във футбола. През седмицата в цяла Европа може да бъдат взети много важни решения по тази тема. Коронавирусът е въпрос на медицина, лекари. А ние работим за организиране на футболни турнири. Лично аз не съм под карантина, нямам симптоми, не съм тестван за вируса. Вече имаме план за действие за няколко седмици и го приложихме. 95 процента от служителите работят от домовете си", каза още Тебас.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати