Безплатни прегледи за разширени вени започнаха в Русе до 10 юли

Общество
30.06.2020 | 14:59 ч.

Безплатни прегледи за разширени вени започнаха трима лекари в Русе. До 10 юли д-р Камен Узунов от „Медика“, д-р Христо Георгиев от „Медика“ и д-р Стоян Генадиев от УМБАЛ „Канев“ предлагат своите професионални съвети на русенци, които се запишат предварително.   

Инициативата на докторите е част от кампанията „Вземи краката си в ръце“, организирана от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология.

Актрисата Деси Бакърджиева стана лице на кампанията, по време на която се организират поредица безплатни профилактични прегледи за риск от разширени вени.  Акцията се провежда в цялата страна. В България проучвания показват, че между 40% и 60% от населението са засегнати, а тенденцията е към увеличаване.

Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология е изключително ангажирано с тези изследвания, затова през годините винаги организира безплатни прегледи за хронична венозна болест в рамките на национална информационна кампания за превенция. В много от случаите именно тя е инструмент за животоспасяване и запазване комфорта на живот.
 

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати