Бисквитена торта с банани - перфектна за лятото

Сити кулинар
22.07.2020 | 21:38 ч.

Продукти:

2 пакета бисквити "Закуска" /или други обикновени бисквити по избор/;

400 г готварска сметана;

2 пакетчета желатин;

4 по-малки или 2 по-големи банана /според сезона може да замените с ягоди/;

захар - количество според предпочитанието ви за сладост

Приготовление:

Натрошавате бисквитите и нарязвате бананите. Разбивате сметаната със захарта, до гъстота малко по-силна от боза. Желатина накисвате в половин чаена чаша студена вода, а след това разтапяте на водна баня - не трябва да завира. Изсипвате го  при сметаната и разбърквате добре. След това прибавяте така получената смес към бананите и бисквитите. Когато сместта стане хомогенна изсипвате във формата, която сте избрали. Дъното й и стените обаче трябва да бъдат покрити с фолио. При липса на такова можете да използвате и най-обикновена найлонова торбичка. Разбира се може и в ринг. Прибирате в хладилника за минимум 2-3 часа. След това вадите, обръщате върху поднос и махате фолиото.

За украса можете да експериментирате пожелание с кокосови стърготиви, захарни или шоколадови пръчици.

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати