Бистра рибена чорба

Сити кулинар
02.12.2011 | 11:50 ч.

ПРОДУКТИ за 5 порции:

 

0.700 кг толстолоб /шаран, бяла риба, сом и др./

1 глава лук

3-4 моркова

5-6 картофа

половин ч.ч. олио

2 червени домата

сол

черен пипер

целина

дафинов лист

девесил

магданоз

половин лимон

 

 

ПРИГОТВЯНЕ:

 

За получаването на рибена чорба с по-добри вкусови качества, може да използвате няколко вида риби и/ или рибни глави. Рибните парчета се почистват и измиват. Заливат се със студена вода и се сваряват с добавката на малко сол до полуготовност. Изваждат се и се обезкостяват, а бульонът се прецежда и се връща на огъня. След повторното му завиране се връщат обезкостените рибни парченца. Последователно се прибавят в зависимост от времетраенето на варене нарязаните на едри кубчета картофи, моркови, лукът на ивички, обелените домати, олиото и останалите подправки /без магданоза/. Варенето на продуктите става на тих огън. След сваряването се добавят парченца лимон и пресен магданоз. Поднася се гореща.

 

 

 

 

         

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.