Боб чорба с бекон

Сити кулинар
02.12.2020 | 14:02 ч.

ПРОДУКТИ:

  • 300 г  бял боб
  • половин глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 1 морков
  • 200 г бекон, нарязан на парчета около 1х2см
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 скилидки чесън, обелени и нарязани
  • 2 x 400g доматена консерва
  • 1 литър пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 ч. л. захар
  • 1 щипка сол и черен пипер
  • 225 г  листа от зеле, нарязани на тънки филийки
  • 2 ч. л. мащерка
  • 1 супена лъжица нарязан пресен магданоз

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Накиснете зърната в обилно студена вода за около 6 часа или за една нощ, след това ги отцедете и сложете в голям тиган с дафиновия лист, лука и моркова. Покрийте с прясна студена вода и оставете на умерен огън. Оставете да къкри в продължение на 45 до 60 минути (може да отнеме повече време) или докато омекнат, те трябва лесно да се мачкат, ако бъдат натиснати с лъжица.
  2. Междувременно добавете зехтина към голяма тенджера и поставете на средно силен огън. Добавете бекона и гответе няколко минути до златисто. След това чесъна, като разбърквате непрекъснато около минута до златисто, сла после  доматите, бульона, захарта, солта и пипера и оставете да къкри 10 минути.
  3. Отцедете зърната  заедно с моркова, лука и дафиновия лист. Добавете  към яхнията заедно със зелето и гответе още 4 минути, докато зелето се свари. Разбъркайте зелените подправки,  опитайте и сервирайте.

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

- Скъпи! Помниш ли какво се случи преди 32 години!

- Разбира се! Дойде демокрацията!

-Тъпак! Тoгaвa ce оженихме!

- Бeдaтa нe идвa сама!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.