Борисов на инспекция: Нека тези, които могат - да работят, да си плащат осигуровките, да помагат на тези, които не могат да работят (Видео)

Политика
26.03.2020 | 11:23 ч.

Премирът Бойко Борисов е лично на проверка на ситуацията с преминаването на камионите по границата с Турция. Придружава го вътрешният министър Младен Маринов.

Двамата инспектираха старото летище край Хасково, което трябва да стане паркинг за ТИР-овете заради километричните опашки на граничния пункт "Капитан Андреево".

Маринов обяви, че вчера е провел разговори със своя турски колега и очаква през следващите 2-3 дни трафикът да се успокои. По думите на вътрешния министър процеса по пропускане на ТИР-овете се е ускорил.

"Старото летище край Хасково може да събере 2000-3000 ТИР-а. В момента се карат химически тоалетни, ще се осигурят и всички хигиенни нужди за шофьорите. Ще се осигурят и пунктове за храна", обясни вътрешният министър.

Борисов пък отново призова да се спазват мерките за безопасност като разясни, че единственото, което гарантира заразата да не се разрасне, е да не се събираме на едно място.

"Трябва да успокояваме бизнеса, да им даваме да работят - тези, които могат, за да си плащат осигуровките и така да помагат на тези, които не могат да работят в момента. Убеден съм, че до ден-два ще имаме решение и за кредитите,", разкри министър-председателят, като намекна, че знае крайното решение на банките, но ще ги изчака те сами да го обявят.

Премиерът разясни, че се полагат огромни усилия, за да се запази тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата "кръв" към държавата.

 

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати