Борисов обяви още за кои пътища отпадат винетките, въвеждането на тол системата няма да се отлага

Политика
27.02.2020 | 12:17 ч.

"За 115 километра държавни пътища около София и за 40 километра около Варна няма да се изисква винетка. Правителството реши да извади въпросните пътища от приетия преди година списък. Така ще бъде направено и за други общини, след като те бъдат готови със своите искания."

Това заяви в Народното събрание премиерът Бойко Борисов на фона на протести на превозвачите в цялата страна, които искат  отлагане въвеждането на тол системата.

„След днешното решение се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхвата“, заяви министър-председателят.

Борисов обяви още, че се водят преговори с 12 общини.

"Що се касае за безопасността на пътищата, не си спомням нито една реформа за 100 години на БСП управление. Едно е да строиш двулентови пътища, друго е 12-лентови. АМ „Европа” и „Хемус” се строят усилено, другите се ремонтират. „Струма” се строи усилено", настъпи БСП премиерът.

"Що се касае за отговорните лица това да се забави, затова ще им потърсим и им търсим ежедневна отговорност и те ще отговарят на вашите въпроси. Като съм казал за тол системата и винетката, съм имал предвид, че днес ще отменим това решение. С кое съм нарушил закона или правовата държава, попита Борисов. Моето правомощие и на МС е да го гласуваме", добави още той.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заяви, че въвеждането на тол системата няма  да бъде отлагано.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува от трибуната на НС управляващите, за това, че са се провалили и с тол системата. Тя посочи и част от опасенията на превозвачите, че въвеждането на системата е предоставено на частни фирми, които ще получат 32 милиона лева.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати