Борисов подаде ръка на Радев, разкритикува Караянчева, не бил давал акъл на Гешев (Видео)

Политика
17.02.2020 | 20:03 ч.

"Не съм давал акъл на Иван Гешев, мисля, че всички имат интерес да се разреши проблемът с отпадъците."

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на тържествената церемония по случай 30 години от създаването на КНСБ.

„Дал съм задачи на МВР, МОСВ, на ДАНС, за да се справят с проблема с отпадъците. Мисля, че целият народ иска това. Дал съм указания на моите хора“, отбеляза той.

"Не бих се съгласил с Карянчева, че трябва да работим по същият начин. Не трябва да увеличим доходите двойно, а ако искаме да стигнем другите държави - то трябва да ги увеличим три-четри пъти. Ако имаме време за реклама - ще кажем, че износът за 2019 година е 58 мрлд. лева на България, рекорден за всички времена. Изнасяме продукция повече отколкото внасяме. Безработицата е рекордно ниска. Кредитните рейтинги са най-високи за Балканите и тука президентът е прав. Ще засегна темата за Еврозоната. Българският народ има притеснения",  заяви от трибуната на събитието Борисов.

"Притесненията идват, не че ще се освободят 10 млрд. свободни пари, а оттова, че да не се вдигнат цените", подчерта той. 

"Ако няма абсолютен консенсус, увереност  - няма да насилваме влизането ни в чакалнята. Щом има притеснение, трябва време да се убедите. Второ, Зелената сделка - думата сделка не е готина, значи нещо се отделя, не ви харесва сделка и то е така. Сиреч -  да затворим централите и да имаме нулеви емисии и това е така. Няма срок и тук е нашата роля като държава и да кажем, че искаме минимум 10-15 години да имаме преходен период. Водородът е по-добър и има повече бъдеще в електроавтомобилите. С Пламен Димитров се разбрахме, че ще правим Зелен съвет и каним всички. Да спрем да се плашим и със Зелената сделка. Същото бе и с Наредба Н-18 и я дръпнахме, защото не можахме да убедим хората, че за тях ще е по-добре", заяви министър-председателят.

Той припомни и нещо, което било даденост и всички го забравяме - "единствената държава в Европа сме, която се справихме с нелегалната емиграция. Дават ни за пример", заяви още той.

"Ако име ума ще се обединим и ще работим всички заедно, а не едните да работят, а другите само да им намират кусури", намекна за войната между институциите и партиите Борисов.

Борисов се извини на лидера на КНСБ Пламен Димитров за караниците, които са имали, но винаги с Тристранния съвет са излизали с решения.

"Гешев е прав - прокуратурата не е мястото за решаване на политически препирни. За какво да ме е срам? Че съм строил канализации, пречиствателни станции, магистрали, метро? При мен не е поставян въпросът да се подслушва Радев, нямаше да го позволя", каза още Борисов.

На събитието той и държавният глава бяха на една маса и след като размениха няколко думи, Борисов подаде ръка, за да се здрависа с Радев с усмивка на лице. Двамата предизвикаха незабавно медийното внимание и след няколко снимки, премиерът се върна при вицепремира Томислав Дончев.

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати