Борисов създава Медицински съвет за борба срещу COVID-19 (Видео)

Общество
22.03.2020 | 11:14 ч.

Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19, който ще бъде подчинен на правителството и ще се събира два пъти седмично. Той ще се оглавява от експерта по белодробни болести проф. Коста Костов, който ще отговарят на важни медицински въпроси и ще разчитат на добър диалог с Националния кризисен щаб. Това съобщи премиерът на среща с проф. Костов, в която участва и вицепремиерът Томислав Дончев.

 "Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки и много добро решение", заяви проф. Коста Костов по време на среща с премиера Бойко Борисов. "Щабът е подчинен на правителството, медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог, обясни Борисов.

mt

Целта е повече мозъци, повече професори. Искаме да надградим мерките с наука", каза още той. "Мерките, които са взети са правилни, но трябва да мислим 2-3-4 седмици напред", допълни вицепремиерът Томислав Дончев, който също присъстваше на срещата. 

"Професорът също смята, че мерките са ни правилни", допълни Борисов. "Колкото по-ограничителни са мерките, толкова по-добре. Това е правилният ход и е направен навреме.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати