Борисов за чатовете с Бобоков: Обадил ми се е, дошъл е (Видео)

Политика
03.07.2020 | 14:52 ч.

Премиерът Бойко Борисов потвърди в Пазарджик, че има смс кореспонденция с бизнесмена Пламен Бобоков. Според него в това няма нищо лошо:

„Да, разбира се, това е повече от нормално. Аз не съм момиче да си пазя есемеси. Обадил ми се е, дошъл е. Ние сме водили много работни срещи. Нали за да отидем в Румъния да му открием завод, това трябва да се договори. С колегите оттатък, за да дойде румънският премиер. За да отиде при президента, помните, Бог да го прости, старият президент на Узбекистан кой и каква фигура беше в азиатския свят, да се уговори с него, да го приеме премиерът там, да му открие завод, да сме заедно, това трябва да се договори. Не виждам за какво е тази истерия!. И виждате ли, ако е Борисов е лошо, а ако е Радев, вече това е нападение, не, напротив. Дори когато си дадох сметка, че препратих на Божков есемеса на кирилица, излязох и казах пред медиите, от всичко, което казах, искам само това да уточня -  да, препратих го. Казваш си истината, кво лошо има да кажеш семейни приятели сме, познаваме се, има човекът бизнес там, решихме да го подкрепиме, кое е укоримо?“ 

Борисов посети града, за да открие база на складово-логистичната и производствената база на фирма „Ариете Логистик“ ЕООД. 

"Кажете си: "Да, така е и не е лошо, бил съм там, ходил съм." Преди няколко седимици колегата Радев каза, че правителството трябва ведната,  недопустимо е, да се извадят чатовете с едрия бизнес, затова сега е толкова гузна ситуацията. За мене не е укоримо", разясни още Борисов.

"Няма да говоря повече, стига, дотука ми дойдохте, довиждане, лек ден сега, аз ви казвам кое е важно - работните места и доходите, вие пак ме връщате... Ние им им показваме, те пак ме питат кво казал некой сега... Хората виждат, ето това правиме - нов завод", отряза неспирните въпроси по темата с чатовете премиерът Борисов.

"Супер компютър правим, всички ни завиждат, това е голямата новина, това ще остане в историята. Вие се го коментирайте, оставете ме. Аз не водя война, правя заводи, правя пътища, правя супер компютри. Не им е интересно, да гледат новите заводи", коментира вече ядосан премиерът въпросите на медиите.

Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души, уточни правителствената пресслужба.

„Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете с колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът.

На журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България, премиерът Бойко Борисов отговори: 

„Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето, днес откриваме нов завод и то по време на пандемия, а Европа не е отворила“. 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати