Британски специалисти обучават кучета да откриват заразени с коронавирус

Свят
27.03.2020 | 10:16 ч.

Специалисти във Великобритания обмислят да обучат кучета, които да откриват коронавируса при заразени пациенти, като така се опитват да спрат разпространението на пандемията, съобщава Франс прес.

Британската асоциация "Медикъл дитекшън догс" в сътрудничество с Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина си партнират в осъществяването на интензивна тренировъчна програма. В нея е предвидено кучетата да бъдат обучавани в продължение на шест седмици.

Партньорските организации са влезли във връзка с британското правителство, за да разяснят идеята си.

Асоциацията "Медикъл дитекшън догс" вече има опит с обучението на кучета за откриването на заболявания, като рака, болестта на Паркинсон и някои бактериални инфекции. Така че по същия начин кучетата ще бъдат дресирани да откриват COVID-19. Те ще подушват образци, заразени с вируса, и да сигнализират за присъствието му. Освен това кучетата са много чувствителни към изменения на телесната температура и потенциално могат да дадат знак за нейни високи стойности.

Планирано е също така обучените четириноги ще могат да бъдат използвани за откриването на заразени с вируса пътници при пристигането им в страната или на други обществени места. Освен това кучетата ще могат да разпознават носителите на заразата, които още не са проявили нейните симптоми.

 

 

 

 

ln

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати