Британско проучване: Коронавирусът направи хората по-добри

COVID-19
12.09.2020 | 19:00 ч.

Появата на коронавируса в ежедневието ни промени начинът ни  на живот. Промени се човечеството. Нищо вече няма да бъде същото … или поне не скоро. Промениха се работата ни, забавленията, пътуванията, дори делничното пазаруване.

Вероятно се променихме и ние самите.

Спор няма, че освен негативните последици от затварянето на света, социалната изолация и прекъсването на какъвто и да било нормален живот, има и позитивни. И освен,че природата сякаш стана по-чиста и се отчита намаляване на замърсяването, промени се мисленето ни, пренаредихме сякаш приоритетите си, променихме се ние самите – и то към по-добро. 

Допитването във Великобритания, обхванало 2000 души, показва интересни резултати. 56% от тях са преосмислили живота си и са се зарекли да го променят към по-добро. Например, да станат по-близки със съседите си, да подкрепят малкия бизнес и да даряват на хората, които нямат, пише Daily star.

Почти 47% казват, че са се научили да оценяват малките неща в живота, а 52% са започнали да уважават работата на местни общности. Повече от 1/4 от анкетираните доброволно са се включили в благотворителна акция по време на пандемията, а всеки десети от тях го е направил за първи път.

Други положителни промени включват подобряване на баланса между професионалния и личния живот, повече физически упражнения и грижи за здравето като цяло.

Допитването е направено по поръчка на организацията Remember A Charity, за да отбележи седмицата  "Remember A Charity" от 7 до 13 септември. Това е ежегодна седмица за осведоменост, която насърчава хората да дарят за благотворителност.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати