Бърза закуска - бъркани банички на тиган

Сити кулинар
19.07.2020 | 09:42 ч.

Необходими продукти за 1  баничка (тиган с d 26см)

~1 и 1/2 кора тип одринска (1 тежи ок 150 г)

200 г сирене

3 яйца

70-80 мл прясно мляко

1 лъжица брашно смесено с 1/2 ч.л. бакпулвер

1 с.л. масло 

 

Приготвяне:

* Яйцата и прясното мляко се разбиват :) на ръка, може с тел, може с вилица. .

* Прибавя се натрошеното сирене и разбърква.

* Кората се накъсва с ръка на дребни парчета  - големи пр. 4/ 4см - нещо такова :) и пускат в сместа при яйцата.

* Объркват се добре с нея и прибавя брашното, заедно с бакпулвера. И отново се обърква добре :)

* Студен тиган се намазва тънко с масло. Сместа се изсипва в него и разпределя равномерно по цялото дъно.

* Тогава се поставя на котлона и загрява на средна степен ( 1/2  от мощността на котлона) . Затваря се с капак и оставя да се пече/пържи в тигана за около 4-5-6мин -  тук си зависи от котлона, но с дървена лопатка се повдига баничката и се проверява дали е зачервена.

* Когато се зачерви, върху тигана се поставя голяма чиния и обръщат заедно обратно - баничката да падне върху чинията.

* Тиганът се връща на котлона, а баничката с приплъзване се изсипва от чинията в него.

* Отново се поставя капакът на тигана и пече още 4-5 мин, докато се зачерви и от другата страна.

* Изважда се в чиния и се нарязва.  Хапва се топла-топла.

Коментирай

Владимир Йосифов
19.07.2020 | 13:42 ч.
Интересна идея. Ще опитам.
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати