Бързо кисело зеле

Сити кулинар
17.12.2019 | 11:24 ч.

Продукти:

1 зелка

2 чушки

1 глава чесън

2 моркова

 

за 1 л саламура: 2 с. л. сол, 1 с. л. захар, по половин чаша оцет и лимонов сок, зърна черен пипер и дафинов лист

 

Приготвяне:

 

Слагаме тенджера с вода на котлона да завира.

През това време режем зелето наполовина, а после на резени. Почистваме чесъна на скилидки, режем чушките и морковите.

Приготвяме саламурата в тенджерата. Даваме количествата продукти на 1 литър, но за една зелка обикновено са нужни 2 литра или дори 2,5 литра, така че е нужно да се преизчислят. В кипналата вода слагаме 2 с. л. сол, 1 с. л. захар, половин водна чаша оцет и половин чаша лимонов сок. Добавяме дафинов лист, зърна черен пипер и заваряваме. След това редим продуктите в малко бидонче или голям буркан. След това заливаме със саламурата както е гореща. Отгоре притискаме с някаква тежест, за да не изплуват продуктите.

Оставяме така приготвената туршия една нощ при стайна температура. На другия ден прибираме в хладилник и след няколко часа можем да опитаме произведението си.  

 
Печатни издания

       

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Пералнята ми приема за

пране вече само пижами...

Сложих едни дънки

и веднага ми изписа:

ТИ КЪДЕ???

АРХИВ | изберете две дати