Четирима русенци са новите заразени с коронавирус, един е настанен в болница

COVID-19
15.09.2020 | 07:58 ч.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже на 20, 24, 42 и 58 години. Всички те са от гр. Русе, като единствено 58-годишният мъж е хоспитализиран в Университетска болница „Канев“. За момента той е в стабилно състояние. Останалите трима души са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 373, като активните случаи са 61. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 27 и 34. Почти същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 159, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и шестима излекувани пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 292-ма.

Сред тях е и 79-годишен мъж от дома за стари хора „Възраждане“, който е бил на лечение в отделението по инфекциозни болести на Университетска болница „Канев“. След изписването си от там в добро общо състояние той е бил оставен под домашна изолация, поради това че все още е бил с положителен PCR тест за коронавирус. Така, излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 86, като 76 са обитатели, а останалите десет души са от персонала, работещ там.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение беше 96, като от тях 86 бяха обитатели, а останалите 10 души бяха от персонала. 8 от излекуваните обитатели са все още в Кризисен център „Каритас“, а 56 са върнати в социалното заведение. Други десет обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

За съжаление от началото на епидемичния взрив в дома починаха 10 от неговите обитатели.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати