Чуколов и Каракачанов кръстосаха шпаги в парламента, споменаха се кюфтета, водка, архипелази и джаза

Политика
05.03.2020 | 11:52 ч.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов и депутатът от Атака Десислав Чуколов кръстосаха словесни шпаги в кулоарите на парламента.

Това се случи след края на изслушването на военния министър в парламента, по време на което той отговори на въпроси на "Атака" за продажбата на военни имоти.

"Краси, ела да си говорим. Защо не ми отговори на въпросите", пресрещна го Чуколов в кулоарите, докато сам даваше изявление за медиите.

"С теб няма да споря. Шоу няма да правим", отряза го министърът на отбраната, но след това го покани в стаята на ВМРО: "Ела де, ела в стаята."

"Каракачанов хиперболизира, иронизира. Преценил е да предприеме такава тактика, но да не отговори на конкретните въпроси", каза Чуколов пред медиите в парламента и изрази надежда на тези конкретни въпроси някой ден да отговаря пред прокуратурата и пред съда, защото това е ощетяване на държавата.

"Той на няколко пъти обърка имотите, нарочно го направи, за да излезе несъответствие", каза атакистът и обясни, че тези имоти са продавани в пъти по-евтино и подписът на Каракачанов стои под тези сделки.

Чуколов заяви още, че има заповед с подписа на Каракачанов, с което се командироват български войници в хотела на Валери Симеонов.

В парламента мицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов категорично оспори твърденията, че в последните години има свръхпродажба на военни имоти с отпаднала необходимост на занижени цени.

Изслушването в Народното събрание, инициирано от депутати на партия „Атака“, прерасна в остра размяна на реплики между бившите партньори в малката коалиция „Обединени патриоти“, предаде БНР.

Според Десислав Чуколов от „Атака“ министерството е продало под пазарни цени военни имоти.

„За апетитни имоти става въпрос. За имоти по българското Черноморие, за имоти в промишлени зони, където има предприятия за милиони, за имоти в идеалния център на български градове. Тези имоти са продадени пъти по-евтино“, каза той.

Военният министър Красимир Каракачанов категорично отхвърли твърденията и припомни, че всяка сделка се извърша по закона за държавната собственост и минава през вътрешно и външноведомствен контрол. Той оспори и твърдения, че в последните години има свръхпродажба на имоти с отпаднала необходимост и заяви, че целта му е да се съхраняват, а не да се продават имоти.

„Споменавате острови, полуострови, архипелази, централни апетитни имоти. Бъркате полуостров Крим или Чукотка. За периода 2001-2008 г. по процедурите са продадени общо 392 имота, за 7 години. За периода, откакто аз съм министър на отбраната - 2 години и 10 месеца са продадени 16 имота“, каза той.

Красимир Каракачанов съобщи, че има стратегия за оползотворяване на военните имоти в големите градове, като ще се стартира процедура за отстъпено право на строеж, за да се построят жилища за военнослужещи.

Депутатът Десислав Чуколов провокира военният министър: „Общи лакардии, не сме седнали тука да ядем кюфтета и пържоли и да си пием водката. Тези имоти в община Куклен дали не са апетитни наблизо до летището. Тези имоти са златни имоти там и го казват брокерите за недвижими имоти“.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов също реагира остро: „Едни хора, които в живота си един пирон не са забили, а от 15 години лапат кюфтаци, ама не тука евтините, а в един скъп ресторант, да ме обвиняват мен. Тях ги е яд, че „Обединени патриоти“ вървят напред, а тях ги няма в джаза, както се казва, радиото не ги хваща“.

.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати